Над 100 000 се очаква да достигне броят на избягалите от

...
Над 100 000 се очаква да достигне броят на избягалите от
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Над 100 000 бежанци се очаква да пристигнат у нас


Над 100 000 се чака да доближи броят на избягалите от войната в Украйна в България. С отварянето на филантропичните коридори за евакуация, за които се договориха Русия и Украйна, потърсилите леговище в страната ни ще се усилят фрапантно, предвижда депутатът от " Демократична България "  Ивайло Мирчев, който се срещна с хотелиери от Балчик, настанили безплатно над 300 бежанци.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1694
Безпрецедентното приемане на Директивата за краткотрайна протекция от страните членки на Европейския съюз, ще улесни опциите на украинските жители за достъп до работа и медицински услуги, посочи ръководителят на Комисията в Народното събрание по политиките за българите в чужбина Антоанета Цонева, която също участва на срещата. 

България на този стадий не е подготвена за бежанската вълна, само че с чуването на проблемите на хотелиерите в Балчик, настанили стотици бежанци, ще построи система за тяхното съответно посрещане и определяне, съобщи Ивайло Мирчев: " На нас като страна не е разрешено да вършим неточности. Ние би трябвало да намерим механизъм, по който те да бъдат интегрирани и да се усещат добре в България. Това, което е несъмнено, е, че доста бързо ще минат над 100 000 ".

До дни се чака да се задейства и Директивата за краткотрайна протекция, съобщи ръководителят на Комисията в Народното събрание за българите в чужбина Антоанета Цонева, представена от БНР: " Хората ще получат директен достъп до пазара на труда, до просветителни, до здравни институции по един доста бърз и омекотен метод ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР